Εντυπωσιακές εκδηλώσεις στα πλαίσια του “Active Kids Summer Camp 2013”

Image Post
Εντυπωσιακές εκδηλώσεις στα πλαίσια του “Active Kids Summer Camp 2013”

entypwsiakh-teleth-lhkshs-activekids-summer-camp-2013Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε το "Active Kids Summer Camp 2013" για τα παιδιά του Δήμου Γαλατσίου ηλικίας 7-12 ετών, από το δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Στόχο του "Active Kids Summer Camp 2013" αποτέλεσε η εξοικείωση των παιδιών με τις βασικές αρχές υγιεινής διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Την επιστημονική επιμέλεια του "Active Kids Summer Camp 2013" την είχε η Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, του οποίου η συμμετοχή ξεπέρασε τα χίλια διακόσια (1.200) παιδιά σε δύο περιόδους.

Στα πλαίσια του "Active Kids Summer Camp 2013" πραγματοποιήθηκαν καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, υπήρξε διατροφική φροντίδα - παρέμβαση στα παιδιά κατά τη διάρκεια ενός πλήρους προγράμματος, το οποίο περιλάμβανε 4 φάσεις:

α) Σχεδιασμός Μενού Camp: Το Μενού του Camp ήταν επιστημονικά σχεδιασμένο και περιλάμβανε την πραγματοποίηση Πρωινού, Ενδιάμεσου και Μεσημεριανού, εντός των χώρων του Camp.

β)Ενημέρωση: Ενημερωτικές διαδραστικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη διατροφή και χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού: 'Μυστικά διατροφή για παιδιά.

γ) Αξιολόγηση: Μέτρηση ύψους, ζύγισμα όλων των παιδιών και κατάταξή τους με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος, καθώς και τους πίνακες ανάπτυξης (growth charts). Μέτρηση σωματικού λίπους με ειδικό λιπομετρητή και κατάταξή με βάση τους αντίστοιχους πίνακες. Συμπλήρωση Ημερολογίου Καταγραφής Γευμάτων και αξιολόγηση αποτελεσμάτων.

δ) Παρέμβαση: Διατροφικές συστάσεις για ομαλή ανάπτυξη και επίτευξη μέγιστου επιδόσεων, εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες όπου κρίθηκε απαραίτητο, προσωπικά – εξατομικευμένα διαιτολόγια στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, αποστολή ταχυδρομικά στο σπίτι των αποτελεσμάτων αξιολόγησης της σωματικής κατάστασης με εξειδικευμένες διατροφικές οδηγίες.

Τα παιδικά δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως Cheerios της Nestle στηρίζουν ενεργά τη διοργάνωση κάθε χρόνο παρέχοντας δωρεάν πρωινά γεύματα σε όλα τα παιδιά του Camp, επιπλέον δημητριακά ολικής αλέσεως Cheerios για τις διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους, αλλά και στις οικογένειες των παιδιών.

Η εταιρία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ κάλυψε τα δεκατιανά γεύματα όλων των παιδιών με τα υπέροχα προϊόντα της, έτσι τα παιδιά που συμμετείχαν στο Camp απολάμβαναν καθημερινά Cream Crackers, Mascot, Μιράντα και Γεμιστά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Επίσης, διέθεσε δωρεάν μπισκότα στις οικογένειες των παιδιών που συμμετείχαν στο Camp.

Πολύτιμοι Υποστηρικτές στο «Active Kids Summer Camp 2013» αποτέλεσαν και οι εταιρείες Pepsico – Ηβη, η οποία διέθεσε παιδικούς χυμούς HBH GO σε όλα τα παιδιά, τα Super Market LIDL που διέθεσαν δωρεάν προϊόντα κατά τη διάρκεια του Camp, η εταιρία Boehringer Ingelheim που παρείχε συμπληρώματα PHARMATON kiddi και τέλος οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ που προσέφεραν εντελώς δωρεάν δεκάδες βιβλία στα παιδιά που συμμετείχαν στο Camp.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Τα περιοδικά «λόγω... διατροφής», «Παιδί & Νέοι Γονείς» και οι Ιστότοποι: activekids.gr, logodiatrofis.gr και care24.gr.

ΑΙΓΙΔΑ: Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

Διαδικτυακός τόπος: https://www.activekids.gr/

entypwsiakh-teleth-lhkshs-activekids-summer-camp-2013-fwtoΣτη φωτογραφία από αριστερά εικονίζονται: Ο Υπεύθυνος τομέα υγεία Δήμου Γαλατσίου κ. Αθανάσιος Μπούρας, η υπεύθυνη εμπορικής διεύθυνσης του ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ κα. Έλενα Καλογρίτσα, ο Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος και η υπεύθυνη πολιτιστικών & αθλητικών εκδηλώσεων Δήμου Γαλατσίου Ιωάννα Γκέκα.