Τι είναι το Summer Camp;

Image Post
Τι είναι το Summer Camp;

To Active Kids Summer Camp αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Γαλατσίου, ο οποίος σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – Λόγω… Διατροφής διοργανώνει ένα καλοκαιρινό Camp για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και μία σειρά ενημερωτικών δράσεων για τα παιδιά του Δήμου Γαλατσίου.

Στόχος αποτελεί η εξοικείωση των παιδιών με τις βασικές αρχές διατροφής και φυσικής δραστηριότητας.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται  από το 2008 με τη συμμετοχή παιδιών  7 έως 12 ετών και ολοκληρώνεται σε δύο περιόδους.  

Όλο και περισσότερα αποτελέσματα ερευνών αποδεικνύουν πως το υγιεινό μοντέλο της παραδοσιακής Ελληνικής διατροφής σήμερα για τα παιδιά, είναι πλέον παρελθόν και υιοθετούνται νέες διατροφικές συνήθειες, κατά βάση αρνητικές.

Τα παιδιά δαπανούν ατελείωτες ώρες στο σχολείο, στο διάβασμα και στον υπολογιστή, ενώ παρατηρείται απουσία χώρου και χρόνου για εκτόνωση και παιχνίδι, όπου σε συνδυασμό με την “κακή” ή/και ελλιπή διατροφή, οδηγούν σε αύξηση των  ποσοστών της παιδικής Παχυσαρκίας.

Δύο είναι οι βασικοί στόχοι του Active Kids Summer Camp: η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την εφαρμογή των αρχών φυσικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής στην πράξη. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιούνται καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες και επιπλέον παρέχεται διατροφική φροντίδα - παρέμβαση στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο camp, σε ένα πλήρες πρόγραμμα, που αποτελείται από 4 φάσεις.

Φάση Α – Σχεδιασμός Μενού Camp:

Το Μενού του Camp είναι επιστημονικά σχεδιασμένο και περιλαμβάνει την πραγματοποίηση Πρωινού, Ενδιάμεσου και Μεσημεριανού εντός των χώρων του Camp.

Φάση Β - Ενημέρωση:

1.    Ενημερωτικές διαδραστικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη διατροφή
2.    Χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού: ‘Βελτιώνω τη διατροφή μου’

Φάση Γ - Αξιολόγηση:

1.    Μέτρηση ύψους
2.    Ζύγισμα όλων των παιδιών και κατάταξή τους με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος, καθώς και τους πίνακες ανάπτυξης (growth charts)
3.    Μέτρηση Σωματικού Λίπους με ειδικό λιπομετρητή και κατάταξή τους με βάση τους αντίστοιχους πίνακες
4.    Συμπλήρωση ημερολογίου καταγραφής γευμάτων και αξιολόγηση αποτελεσμάτων

Φάση Δ΄ - Παρέμβαση:

1. Διατροφικές συστάσεις για ομαλή ανάπτυξη & επίτευξη μέγιστου επιδόσεων  
2. Εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες, όπου κρίνεται απαραίτητο
3. Προσωπικά – εξατομικευμένα διαιτολόγια στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά
4. Ταχυδρομική αποστολή στο σπίτι των αποτελεσμάτων αξιολόγησης της σωματικής κατάστασης με εξειδικευμένες διατροφικές οδηγίες.

Με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Δημήτρη Γρηγοράκη, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Κλινικοί διαιτολόγοι – διατροφολόγοι της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Η Επιστημονική Ομάδα, πρωτοστατεί στο χώρο των διατροφικών εξελίξεων περισσότερα από 20 χρόνια. Αποτελείται από πολυάριθμους Πτυχιούχους Διαιτολόγους –Διατροφολόγους υψηλής επιστημονικής στάθμης.

Η παρέμβαση στηρίζεται στον αρτιότερο διαγνωστικό εξοπλισμό και στην πιο σύγχρονη επιστημονική γνώση.

Η φιλοσοφία βασίζεται στη σωστή και υπεύθυνη διαιτολογική υποστήριξη, ενώ ταυτόχρονα  η επιστημονική ομάδα εξελισσεται με μία σειρά από πολύπλευρες δραστηριότητες.

Πραγματοποιεί έρευνες και δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά υψηλού impact factor, εκδίδει το ενημερωτικό περιοδικό Λόγω… διατροφής και επιμελείται το e-περιοδικό logodiatrofis.gr, με on-line διατροφικές συμβουλές.

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της ενημέρωσης των καταναλωτών, διοργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις, με αφορμή γεγονότα, όπως η Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής. Υποστηρίζει με θέρμη τις αρχές της σωστής διατροφής, που αποτελούν σημαντικό μέσο για την προαγωγή της υγείας