Δημιουργικές μέρες στο σπίτι: Μέρος 2ο

Image Post
Δημιουργικές μέρες στο σπίτι: Μέρος 2ο

tengameshomep2500x500Είτε γιατί κρυώνουμε, ζεσταινόμαστε, δεν θέλουμε να βραχούμε, μα και γιατί μπορούμε να περάσουμε εξίσου όμορφα μόνο με την παρέα των μικρών μας! Μόνο να λάβουμε υπόψιν μας την ηλικία του παιδιού, ώστε να μπορέσει να ευχαριστηθεί, παίζοντας μαζί μας.

  1. Γαργαλοκυνηγητό: ξεκινάμε πλησιάζοντας αργά το παιδί και ... το γαργαλάμε! "Τώρα θα σε κυνηγήσω για να σε γαργαλήσω..." Και το γέλιο είναι άφθονο!
  2. Χορός: τα παιδιά λατρεύουν να χορεύουν, να κινούνται, να χοροπηδούν. Οτιδήποτε με ρυθμό τα βοηθάει. Και αν βγάλουμε από το χρονοντούλαπο τις παλιές disco επιτυχίες ... και αρχίσουμε τις φιγούρες, μας ακολουθούν με γέλια!
  3. Άσκηση: μέσα και έξω από το σπίτι. Από τα αρχικά τεντώματα της γιόγκα, που μπορεί να κάνουμε εμείς στο σπίτι, έως το jogging στο πάρκο, χρησιμοποιώντας το ειδικό καρότσι με τις μεγάλες ρόδες. Μπορούμε να κατεβάσουμε το παιδί από το καρότσι, στο χαλαρωτικό περπάτημα που ακολουθεί και να περπατήσουμε μαζί.
  4. Δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε τα παιδιά μας από το δικό μας πρόγραμμα, αρκεί να μην είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και τα παιδιά μας.
  5. Bowling: Κρατώντας τα άδεια μπουκάλια από το εμφιαλωμένο νερό και χρησιμοποιώντας μια οποιαδήποτε μπάλα. Ειδικά στις διακοπές, είναι ένα εύκολο στην προετοιμασία παιχνίδι. Μπορούμε να τυλίξουμε με χαρτοταινία τα μπουκάλια και να βάψουμε λωρίδες γύρω τους με διάφορα χρώματα.
  6. Σκιές: Πριν τον ύπνο, μπορούμε να παίξουμε δημιουργώντας σκιές με ένα φακό και τα χέρια μας. Το φεγγάρι, ο σκύλος, το πουλί κ.α.
  7. Νοητή Κρεμάλα: (απευθύνεται σε παιδιά που γνωρίζουν να γράφουν). Σκεφτόμαστε μια εύκολη λέξη και λέμε δυνατά το πρώτο γράμμα και το τελευταίο. Δίνουμε αρκετές ευκαιρίες στο παιδί για να βρει τη λέξη και γελάμε πολύ με τις καινούριες (λέξεις) που δημιουργούνται...

Πηγή: iliaxtida.wordpress.com/