Όταν το παιδί δεν έχει διάθεση να μελετήσει, ίσως καμια φορά να έχει δίκιο!

Image Post
Όταν το παιδί δεν έχει διάθεση να μελετήσει, ίσως καμια φορά να έχει δίκιο!

ma8ainw-na-ma8ainw600x400Eνα βιβλίο που θα βοηθήσει το παιδί να αγαπήσει τη μελέτη όσο και το παιχνίδι και θα το μάθει να μελετά μόνο του και σωστά.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

«Ο σκοπός και ο στόχος οποιασδήποτε κοινωνίας, κατά την ενασχόλησή της με το πρόβλημα της εκπαίδευσης, είναι να ανυψώσει την ικανότητα, την πρωτοβουλία και το πολιτιστικό επίπεδο, και μ'όλα αυτά, το επίπεδο επιβίωσής της. Και όταν μια κοινωνία ξεχνάει οποιοδήποτε απ'αυτά τα πράγματα, καταστρέφει τον εαυτό της με τα ίδια της τα εκπαιδευτικά μέσα»

Αυτά έγραψε ο Αμερικανός συγγραφέας Λ. Ρον Χάμπαρντ το 1950 και αυτή η παρατήρηση αποδεικνύεται εφιαλτικά ακριβής σήμερα καθώς η αποσύνθεση των εκπαιδευτικών συστημάτων μπορεί να αποδειχθεί αναπόφευκτη αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.

Ενάντια σ'αυτήν την εκπαιδευτική κρίση, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, παρουσίασε τις δικές του εκπαιδευτικές μεθόδους. Βγαλμένες από την πείρα του ως εκπαιδευτικός επί τέσσερις δεκαετίες, αυτές οι μέθοδοι αντιπροσωπεύουν την πρώτη πλήρη κατανόηση των πραγματικών εμποδίων για αποτελεσματική μάθηση.

Ο Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε περαιτέρω μια ακριβή τεχνολογία ώστε να υπερνικά κανείς αυτά τα εμπόδια και επομένως να μαθαίνει και να εφαρμόζει οποιοδήποτε σύνολο γνώσης. Συνολικά, η συνεισφορά του στο πεδίο είναι γνωστή ως ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ και προσφέρει την πρώτη πλήρως εφαρμόσιμη προσέγγιση στη διδασκαλία των μαθητών, σχετικά με το πώς να μαθαίνουν.

Προσφέρει μεθόδους για την αναγνώριση και επίλυση όλων των δυσκολιών κατά την αφομοίωση των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου ενός εμποδίου που δεν είχε αναγνωριστεί πρωτύτερα, το οποίο βρίσκεται τελικά πίσω από κάθε αποτυχία στην προσπάθεια κάποιου να συνεχίσει τις σπουδές του. Εν ολίγοις λοιπόν, η Τεχνολογία Μελέτης βοηθάει τον καθένα να μάθει οτιδήποτε και έχει αποδειχθεί ότι επιτυγχάνει ομοιόμορφα και σταθερά αποτελέσματα, όπου έχει εφαρμοσθεί.

Επειδή βασίζεται σε αρχές που είναι κοινές για τον καθένα, ξεπερνά τις οικονομικές, πολιτισμικές ή φυλετικές ιδιαιτερότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ'όλους, ασχέτως ηλικίας.

Τα τρία πιο ολοκληρωμένα γραπτά πάνω στο θέμα:

Α) το ΒΑΣΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Β) οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Γ) το ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ

Τα γραπτά αυτά ουσιαστικά διαφέρουν μόνο στον τρόπο προσέγγισης της ύλης. Το πρώτο έχει σχεδιαστεί για εφήβους και άνω, το δεύτερο απευθύνεται σε νεότερους αναγνώστες, ενώ το τρίτο προσφέρει τα βασικά στοιχεία της Τεχνολογικής Μελέτης σε παιδιά του δημοτικού.

εκπαίδευσης παγκοσμίως, η Τεχνολογία Μελέτης του Λ. Ρον Χάμπαρντ εφαρμόζεται τώρα σε σαράντα χώρες και σε πέντε ηπείρους.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στα 215 μορφωτικά προγράμματα του οργανισμού αυτού αποκομίζοντας καταπληκτικά οφέλη.

Η Νότια Αφρική, το Μεξικό, η Γκάνα, η Κίνα έχουν εκπαιδεύσει χιλιάδες δασκάλους τους στην Τεχνολογία μελέτης. Ο Δυτικός Κόσμος τη μαθαίνει και τη χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο. Στις Η.Π.Α., υπάρχει οξύτατο εκπαιδευτικό πρόβλημα, με το ποσοστό εγκατάλειψης του σχολείου να κυμαίνεται μεταξύ 30% - 50% στις κεντρικές μεγαλουπόλεις. Στη Βρετανία, ένας στους έξι δεν μπορεί να εντοπίσει τη χώρα του στον άτλαντα, ενώ το 42% «δεν είναι σε θέση να προσθέσει τις τιμές του καταλόγου για ένα χάμπουργκερ, πατάτες τηγανιτές, μηλόπιτα και καφέ» (έρευνα της εφημερίδας Sunday Times).

Το θέμα είναι ότι οι τεχνικές του Λ. Ρον Χάμπαρντ έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές τόσο στα δημοτικά σχολεία όσο και στα γραφεία των ανώτερων στελεχών των πολυεθνικών εταιριών!

Μέσω των προσπαθειών του Διεθνούς Οργανισμού Εκπαίδευσης (Applied Scholastics International), ενός μη κερδοσκοπικού Οργανισμού κοινής ωφελείας, αφιερωμένου στη βελτίωση της

H Τεχνολογία Μελέτης αντιστρέφει αυτήν την εικόνα.

Αυτήν την στιγμή έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά το βιβλίο ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ που απευθύνεται στους μαθητές του δημοτικού. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα αντιληφθούν σύντομα τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτού του βιβλίου. Αρκεί να βοηθήσουν τα παιδιά να το εφαρμόσουν χωρίς να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν τίποτε και χωρίς να υποτιμήσουν την απλότητά του.

πηγή: junior2.gr

teuxos4 activekids 

Διαβάστε επίσης: