Ο Κώστας Βουτσάς είναι «Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία»

Image Post
Ο Κώστας Βουτσάς είναι «Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία»

kwstas-voutsas-trelos-uphreths-lusiaΟ σπουδαίος κωμικός Κώστας Βουτσάς στη σκηνή του Θεάτρου Ζίνα (Λ. Αλεξάνδρας 74) χαρίζει άφθονο γέλιο στους μαθητές στην κωμωδία «Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία» μόνο σε πρωινές οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία. (Μέχρι 28/2/2014)

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ντύνει μοναδικά με τη μουσική του, το έργο του συγγραφέα Τάκη Χρυσούλη. Η παραγωγή της παράστασης είναι της Θεατρομάθειας που εδώ και 12 χρόνια μας έχει συνηθίσει σε πρωτότυπες παραστάσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα.

Στην κωμωδία «Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία» με εύστοχο τρόπο αναδεικνύεται ο δικανικός λόγος «υπέρ αδυνάτου». Ένας φτωχός ανάπηρος άνθρωπος αγωνίζεται στο δικαστήριο για να διατηρήσει το χρηματικό βοήθημα που του παρέχει η πολιτεία, καθώς κατηγορείται ότι το παίρνει παράνομα. Έτσι, στρέφεται στον ρήτορα Λυσία, ο οποίος με το γνωστό δικανικό του λόγο, κερδίζει τις εντυπώσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Βουτσάς ως "τρελός υπηρέτης", με ευρηματικότητα, παιχνιδιάρικη διάθεση και πονηριά, βοηθάει το ρήτορα να πετύχει ακόμα πιο γρήγορα το στόχο του και καταδεικνύει τα καλά και τα παράδοξα της Δημοκρατίας.

Τον δημοφιλή ηθοποιό πλαισιώνουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Παπανέστωρος, Αλίκη Κατσαβού, Γιώργος Βούτος, Πάνος Ξενάκης.

Τα κοστούμια είναι της Άννας Μαχαιριανάκη και τα σκηνικά φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Πέτρος Χατζηπέτρος.

Πληροφορίες-Κρατήσεις 2109025025 (ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ)

Ιστοσελίδα παράστασης: https://www.theatromathia.gr/pl_voutsas.html

clip 1 (Κ.Βουτσάς): https://www.youtube.com/watch?v=zTLhMekBLjM

clip 2 (αποσπάσματα): https://www.youtube.com/watch?v=ps-ee75B5OU