Η Τρίτη ηλικία ξέρει να γλεντά (Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας ΕΥ ΖΗΝ)

Image Post
Η Τρίτη ηλικία ξέρει να γλεντά (Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας ΕΥ ΖΗΝ)

Το απόγευμα της Κυριακής (21/08/16) ένα μικρό γλέντι στήθηκε στο Ζούμπερι, στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του ΕΥ ΖΗΝ.

Είναι από εκείνες τις εκδηλώσεις που χαίρεσαι να παρευρίσκεσαι, για να βλέπεις πως ακόμη και όταν κάποιος βρίσκεται στη Τρίτη ηλικία δεν ξεχνά πως να διασκεδάζει. Γλυκά και ζεστά χαμόγελα των ‘μεγάλων’ κυριών και κυρίων που έβαλαν τα καλά τους ρούχα για να υποδεχτούν τον κόσμο στο «σπίτι τους» όπως συνήθιζαν και έκαναν και παλιότερα.

Ο χορός και το τραγούδι ήταν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι της βραδιάς και έφεραν χαρούμενα βλέμματα και χαμόγελα στα πρόσωπα των τροφίμων. Οι παραδοσιακοί χοροί ξεκίνησαν με αρχηγό τη «Κοντούλα λεμονιά», για να προθερμάνει τους χορευτές του συλλόγου της Ν. Μάκρης που τίμησαν με την παρουσία τους το κέντρο ΕΥ ΖΗΝ. Τη σειρά πήραν οι νησιώτικοι χοροί και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανάψει το κέφι για τους παρευρισκόμενους αλλά και το προσωπικό που παρασύρθηκε από τους ήχους των τραγουδιών, από το θερμό κλίμα και έριξε και αυτό τις «γυροβολιέστου» !

Είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους που ακόμα και όταν τα πόδια πολλές φορές δεν υπακούουν, τα θέλω της ψυχής δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν να θυμηθούν χαρούμενες στιγμές της νιότης.

Αρκεί να θυμόμαστε πως η διασκέδαση δεν έχει ηλικία και είναι ανάγκη ψυχής…

Σίγουρα αυτή η βραδιά θα μείνει χαραγμένη για όλους…. τρόφιμους, επισκέπτες, προσωπικό. Μια βραδιά που άφησε ευχάριστη ατμόσφαιρα και μια υπόσχεση ότι θα επακολουθήσουν και άλλες ακόμη καλύτερες…

ΕΥ ΖΗΝ | Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας

Τηλέφωνο: 22940-97331
Fax: 22940-97868
www.efzein.gr
e-mail: [email protected]