Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Image Post
Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) στην πρόσπάθεια αύξησης της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την αναγκαιότητα να γίνει η διαχείριση του διαβήτη προτεραιότητα, ειδικά σε περιόδους όπου τα ποσοστά του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως, η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) υποστηρίζει υπερήφανα την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (WDD), στις 14 Νοεμβρίου για έκτη συνεχόμενη χρονιά με μια διαδυκτιακή καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο «Κάνε το για εσένα».

Με τις γυναίκες να βρίσκονται στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 20171, με θέμα «Γυναίκες και Διαβήτης- Το δικαίωμα μας για ένα υγιές μέλλον», η διαδυκτιακή καμπάνια της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (ISA) στοχεύει στο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να κάνουν τη διαχείριση του διαβήτη τους μία από τις βασικές τους προτεραιότητες μεταξύ των άλλων βασικών υποχρεώσεων που συνυπάρχουνστη ζωή μιας γυναίκας.

Δημιουργώντας ελκυστικά διαδικτυακάυλικά με την επιστημονική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαιτολόγων Ειδικών (ESDN) στο Διαβήτη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD),ελπίζουμε να παροτρύνουμε τις γυναίκες να αναλάβουν δράση για τον εαυτό τους και για ένα πιο υγιές μέλλον, καθώς όσο καλύτερα κρατάτε το διαβήτη υπό έλεγχο,τόσο περισσότερο θα μπορείτε να απολαμβάνετε μια υγιή ζωή.

Η Δρ. Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, λέκτορας Διατροφής και Μεταβολισμού στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Ελλάδα, και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαιτολόγων Ειδικών (ESDN)στο Διαβήτη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD), τόνισεότι: «Έχουμε καλά νέα να μοιραστούμε. Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος, αλλά η διαχείρισή του μπορεί να γίνει εύκολα και να επιτευχθεί ο βέλτιστος έλεγχος της γλυκόζης/ σακχάρου του αίματος. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλύτερος προγραμματισμός των καθημερινών δραστηριοτήτων που επηρεάζουν τη διαχείριση του διαβήτη, συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών διατροφής καιτρόπου ζωής καθώς και της παρακολούθησης της γλυκόζης.Οι γυναίκες με διαβήτη σε όλο τον κόσμο μπορούν να είναι σίγουρες ότι μπορούν να έχουν μια φυσιολογικήζωή και ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα ζώντας με το διαβήτη. Και σε αυτή την προσπάθεια, οι διαιτολόγοι σε όλο τον κόσμο μπορούν να είναι βασικοί σύμμαχοι, για ένα υγιές μέλλον,βοηθώντας τα άτομαμε διαβήτη να έχουν καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης».

«Κάνε το για εσένα» και για ένα υγιές μέλλον

Ο πυρήνας των διαδικτυακών δραστηριοτήτων της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017, με θέμα «Κάνε το για εσένα», αποτελείται από ένα εμπνευσμένο βίντεο κινουμένων σχεδίων και ένα infographic, τα οποία έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουντις γυναίκες σχετικά με το ότι η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να ακούγεται τρομακτική στην αρχή, αλλά μπορεί να είναι ευκολότερη απ’ ότι νομίζουν, εάν απλά θέσουντη διαχείριση του διαβήτη και τον έλεγχο της γλυκόζης ως μια από τις βασικές προτεραιότητες στη ζωή τους, και στη συνέχεια να κάνουν μικρές αλλαγές προς μια υγιεινή διατροφή και έναν υγιή τρόπο ζωής.

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης μικρών βημάτων προς μια πιο υγιεινή διατροφή και έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να έχουν χρήσιμο ρόλο και να αποτελέσουν μέρος της διατροφής των ατόμων με διαβήτη,καθώς τα τρόφιμα και ποτά με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά παρέχουν μια ευρεία ποικιλία επιλογών με γλυκιά γεύση με μειωμένενες ή μηδενικές θερμίδες, ενώ βοηθούν τα άτομα με διαβήτη να ελέγξουν τη συνολική ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων και θερμίδων12.

Παρακολουθήστε το βίντεο κινουμένων σχεδίων της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017 και κατεβάστε το infographic για να μάθετε πόσο σημαντικό είναι να το «Κάνετε για ΕΣΑΣ» και γιατί η προτεραιότητα στη διαχείριση του διαβήτη και η ενημέρωση της οικογένειας και των φίλων σας μπορεί να κάνει πιο εύκολο τον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος, και όλοι να ζουν μια πιο υγιή ζωή!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαδικτυακό πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017 και για να δείτε το infographic με τίτλο «Κάνε το για εσένα» και το βίντεο κινουμένων σχεδίων, κάντε κλικ εδώ.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο @SweetenersAndU στοTwitter, στη σελίδα μας στο Facebook και στο LinkedIn, να εγγραφείτε στο κανάλι του ISA στο YouTube, και να συμμετάσχετε στη συζήτηση, χρησιμοποιήστε και ακολουθείστε τα hashtags #ISAforWDD και #WDD.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://www.sweeteners.org ή επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ISA κάνοντας κλικ εδώ.