Κατοικίδια Vs Παιχνίδια

Image Post
Κατοικίδια Vs Παιχνίδια


domesticanimalstoys600x400Τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από την παρουσία ενός ζώου στην καθημερινότητά τους, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα φίδι ή μια αράχνη.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Virginia και το Πανεπιστήμιο Rutgers. Στην μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό Journal Of Developmental Psychology, αναφέρουν επίσης ότι τα παιδιά από την ηλικία των 11 μηνών και πάνω, προτιμούν την παρέα ζώων από το να παίζουν με παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, όταν τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ζώα και ολοκαίνουργια, ελκυστικά παιχνίδια, τα παιδιά επιλέγουν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στα ζώα –ακόμη και σε αυτά, τα οποία πολλοί ενήλικες θεωρούν τρομακτικά, όπως είναι οι αράχνες και τα φίδια.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά έκαναν περισσότερες ερωτήσεις και κινήσεις με τα χέρια τους όταν ήταν παρόντα στον ίδιο χώρο ζώα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον τους.

Έτσι, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα παιδιά επωφελούνται από την παρουσία των ζώων στη ζωή τους. «Η έρευνά μας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ζώα μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό εκπαιδευτικό «εργαλείο».

Σχετικά Άρθρα: