Μαθήματα διατροφής για μικρούς και μεγάλους στο Φουρφουρά Ρεθύμνου!

Image Post
Μαθήματα διατροφής για μικρούς και μεγάλους στο Φουρφουρά Ρεθύμνου!

mathimata-diatrofis-mikrous-megalous-fourfoura-rethimnouΈνα υπέροχο πρόγραμμα διατροφής πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στο νηπιαγωγείο του Φουρφουρά στο Ρέθυμνο, με την πρωτοβουλία της Νηπιαγωγού Ελένης Νικολουδάκη σε συνεργασία και της διατροφολόγου Γεωργίας Καπώλη!

Οι μικροί φίλοι μυήθηκαν στα μυστικά της υγιεινής διατροφής. Το αποτέλεσμα; Άψογο, πέρα από κάθε προσδοκία.

Τα παιδιά έμαθαν αρχικά τις ομάδες των τροφίμων και και έμαθαν απλές και πρακτικές συμβουλές που κάνουν πράξη τη μεσογειακή διατροφή! Στη συνέχεια δοκίμασαν πλήθος χυμών φρούτων και υγιεινών σνακ που έφτιαξαν μαζί με τους συμμαθητές τους στην τάξη! Όμως, το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι το γεγονός ότι έμαθαν στους γονείς τους όσα έμαθαν τα ίδια...

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο, οι μαθητές έγιναν δάσκαλοι και παρουσίασαν στους γονείς τους όσα έμαθαν, ενώ στη συνέχεια οι μικροί chef, μαγείρεψαν μαζί τους και έφαγαν υγιεινό πρωινό. Ο πρωινός μπουφές είχε στηθεί με τις συμβουλές της Γεωργίας και μικροί-μεγάλοι έφαγαν με όρεξη!

Η όλη προσπάθεια που έγινε είχε σαν αποτέλεσμα να βιώσουν τα παιδιά ότι δεν είναι δύσκολο να τρώμε υγιεινά και ότι έχει σημασία να δοκιμάζουμε διάφορες τροφές. Επίσης, είδαν ότι ακόμα και κάποιες τροφές που δεν τους αρέσουν μπορούν να μπουν σε κάποια φαγητά και να γίνουν πολύ νόστιμες! Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι η γνώση αυτή επεκτάθηκε στους γονείς τους, οι οποίοι βρήκαν τη συνάντηση εξαιρετική ιδέα γιατί όπως είπαν έμαθαν πολλά και κυρίως είχαν ανάγκη από ιδέες μαγειρικής εύκολα εφαρμόσιμες. Μετά από αυτή την προσπάθεια με χαρά βλέπω όλα τα μπολάκια του πρωινού των παιδιών με υγιεινές λιχουδιές!

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Γεωργία Καπώλη της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, γιατί μας βοήθησε να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη και έτσι όλοι μαζί γνωρίσαμε τί σημαίνει υγιεινή διατροφή!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

mathimata-diatrofis-mikrous-megalous-fourfoura-rethimnou-photo