Το παιδί που έκοψε το κάπνισμα, εθίστηκε στο φαγητό!

Image Post
Το παιδί που έκοψε το κάπνισμα, εθίστηκε στο φαγητό!

to-paidi-pou-ekopse-to-kapnisma-ethistike-sto-fagito-coverΔεν έχει τέλος η ταλαιπωρία του 5χρονου Aldi...

Σε ηλικία δύο ετών είχε σοκάρει όλο τον κόσμο καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Ο 5χρονος σήμερα Aldi Rizal από την Ινδονησία είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Παρότι κατάφερε να κόψει το κάπνισμα- είχε φτάσει τα σαράντα τσιγάρα την ημέρα!- έχει σήμερα ένα νέο εθισμό: το φαγητό.

Η οργή που είχαν προκαλέσει οι πρώτες εικόνες του Aldi να καπνίζει ανάγκασε την κυβέρνηση της Ινδονησίας να ξεκινήσει εκστρατεία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παιδιών- καπνιστών αλλά και να προσφέρει στον Aldi θεραπεία αποκατάστασης για να διακόψει το κάπνισμα.

Ο Aldi μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα Τζακάρτα για δύο εβδομάδες για να βγάλει από την καθημερινότητά του το τσιγάρο και να γίνει, για πρώτη φορά, ένα φυσιολογικό παιδί.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ καταγράφει τη σημερινή ζωή της οικογένειας, αποκαλύπτει πώς ζει ο Aldi, χωρίς τσιγάρο αλλά και πάλι, με πολύ κακή υγεία.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του ο Aldi είδε ψυχιάτρους που ενθάρρυναν τη μητέρα του να τον κρατά απασχολημένο με το παιχνίδι και της έμαθαν τους κινδύνους του καπνίσματος.

Ένας από τους ψυχιάτρους αυτούς, ο Δρ Kak Seto βλέπει ακόμα τον Aldi και την οικογένειά του διασφαλίζοντας πως δεν θα επιστρέψει στην παλιά του συνήθεια.

Η 28χρονη μητέρα του Diane Rizal είπε στη Daily Mail πως υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που προσφέρουν στο γιο της τσιγάρα αλλά εκείνος λέει 'όχι'. «Λέει 'αγαπώ τον Kak Seto, θα στεναχωρηθεί αν αρχίσω πάλι να καπνίζω και αρρωστήσω».

«Αρχικά είχε πολλά νεύρα χωρίς τα τσιγάρα του και καλούσαμε τον Δρ Seto για βοήθεια», τονίζει η μαμά του. «Τώρα δεν θέλει πια να καπνίζει».

Ωστόσο τώρα η κυρία Rizal...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ: www.logodiatrofis.gr