Επιλέξτε αγόρι ή κορίτσι με φυσικό τρόπο

Image Post
Επιλέξτε αγόρι ή κορίτσι με φυσικό τρόπο

chooseboygirl400x570Το θέμα επιλογής φύλου των απογόνων φαίνεται πως απασχόλησε το ανθρώπινο είδος από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας… Η αγωνία ήταν μεγάλη για την γέννηση αρσενικών απογόνων ώστε να αποδειχθεί ο «ανδρισμός» των ανδρών ,να συνεχιστεί το οικογενειακό όνομα, να υπάρχουν εργατικά χέρια για τα χωράφια και πολεμιστές για τους πολέμους. Μεγάλα βασίλεια αφανίστηκαν γιατί η βασίλισσα δεν μπορούσε   να γεννήσει αρσενικό διάδοχο. Αναρίθμητοι σύζυγοι σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας παραγκωνίστηκαν ή σκοτώθηκαν γιατί απέτυχαν να τεκνοποιήσουν αρσενικά όπως απαιτούσαν οι σύζυγοί τους.

Πρόκειται για μια επιστημονική πολυπαραγοντική μέθοδος που εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα, 90% για την σύλληψη αγοριού και 75-80% για την σύλληψη κοριτσιού!

Όπως είναι γνωστό το φύλο καθορίζεται από το ποιο από τα εκατομμύρια σπερματοζωάρια που υπάρχουν σε κάθε εκσπερμάτιση   θα γονιμοποιήσει τελικά   το ωάριο. Υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε, ώστε τα σπερματοζωάρια που θα φτάσουν στην σάλπιγγα για να γονιμοποιήσουν το ωάριο να είναι είτε Υ (αρσενικά) είτε Χ (θηλυκά). Τα Υ που είναι περισσότερα, μικρότερα και ταχύτερα, είναι λιγότερο ανθεκτικά και τα ευνοούν οι αλκαλικές εκκρίσεις του κόλπου.

Τα Χ είναι λιγότερα, μεγαλύτερα, πιο αργά αλλά ανθεκτικότερα οπότε επιβιώνουν καλύτερα στο όξινο περιβάλλον του κόλπου…

Για να μπορέσει μία γυναίκα να ακολουθήσει την φυσική μέθοδο επιλογής φύλου είναι απαραίτητο να υπολογίσει με ακρίβεια τις γόνιμες ημέρες του κύκλου της   καθώς και την ημέρα της ωοθυλακιορρηξίας.   Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες μέθοδοι όπως η ημερολογιακή μέθοδος, η μέτρηση της βασικής  θερμοκρασίας του σώματος, ο έλεγχος της  τραχηλικής βλέννας, ο έλεγχος του ανοίγματος  του τραχηλικού στομίου και τα kit test ωορρηξίας.

Τι πρέπει να κάνετε για να συλλάβετε αγόρι
Η σύλληψη αγοριού θεωρείται πιο εύκολη από την σύλληψη κοριτσιού. Για το αγόρι η επαφή θα πρέπει να γίνει στο 24ωρο που ακολουθεί την ωορρηξία. Το ζευγάρι θα πρέπει να απέχει από το sex για 4-5 μέρες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των αρσενικών σπερματοζωαρίων. Επειδή τα Υ -σπερματοζωάρια ευνοούνται όταν το κολπικό pH είναι αλκαλικό οι πιθανότητες για την σύλληψη αγοριού αυξάνονται όταν η γυναίκα έχει οργασμό ενώ βοηθούν πολύ και οι κολπικές πλύσεις με μαγειρική σόδα. Όσο για την στάση της επαφής ευνοεί η βαθιά διείσδυση από πίσω, γιατί εναποθέτει το σπέρμα κοντά στην είσοδο του τραχήλου.

Βασική προϋπόθεση της επιτυχίας της μεθόδου είναι η γυναίκα να μην ακολουθούσε αντισυλληπτική μέθοδο τους προηγούμενους έξι μήνες.

Τι πρέπει να κάνετε για να γεννήσετε κορίτσι Για κορίτσι η επαφή του ζευγαριού πρέπει να γίνει 48 ώρες πριν την ωορρηξία. Καταλληλότερη στάση είναι η ιεραποστολική, έτσι ώστε να εναποτεθεί το σπέρμα στο βάθος του κόλπου λίγο πιο μακριά από τον τράχηλο γιατί το όξινο pΗ ευνοεί τα Χ -σπερματοζωάρια. Σε αυτήν την επαφή ο γυναικείος οργασμός καλό θα είναι να αποφευχθεί. Το ζευγάρι θα πρέπει να κάνει sex όλες τις προηγούμενες μέρες καθημερινά χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Η καθημερινή επαφή με προφυλακτικό, μειώνει τον αριθμό των Υ-σπερματοζωαρίων προς όφελος των Χ- σπερματοζωαρίων

Και σε αυτήν την περίπτωση η γυναίκα θα πρέπει να μην ακολουθούσε κάποια μέθοδο αντισύλληψης για έξι μήνες πριν την έναρξη της προσπάθειας για σύλληψη.

Έτσι, αν θέλετε να επιλέξετε εγκαίρως το παιδί που θα αποκτήσετε καλό είναι να έχετε υπ’ όψιν σας τα εξής:

Αγόρι:

-Καθορισμός της ακριβής ώρας ωοθυλακιορρηξίας, με την βοήθεια του εμμηνορυσιακού ιστορικού και της μέτρησης της βασικής θερμοκρασίας.
-Επαφή στο πρώτο 24ωρο μετά την ωορρηξία
-Αποχή από επαφή για 4-5 μέρες ,ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και κυρίως των Υ -σπερματοζωαρίων
-Ευνοεί το αλκαλικό pΗ (πλύσεις –γυναικείος οργασμός)
-Ευνοεί η βαθειά διείσδυση από πίσω ,γιατί εναποθέτει το σπέρμα κοντά στην είσοδο του τραχήλου
-Απουσία μεθόδου αντισύλληψης το τελευταίο εξάμηνο

Κορίτσι:

-Καθορισμός της ακριβής ώρας ωοθυλακιορρηξίας ,με την βοήθεια του εμμηνορυσιακού ιστορικού
-Επαφή 48 ώρες πριν την ωορρηξία
-Καθημερινές επαφές με προφυλακτικό από το τέλος της περιόδου μέχρι και μία ημέρα πριν από την φυσική συνουσία ,για να αυξηθεί ο αριθμός των Χ -σπερματοζωαρίων
-Καλό είναι να αποφευχθεί ο οργασμός
-Ευνοεί η ιεραποστολική στάση ,για να εναποτεθεί το σπέρμα στο βάθος του κόλπου ,λίγο πιο μακριά από τον τράχηλο γιατί το όξινο pΗ ευνοεί τα Χ -σπερματοζωάρια.
-Απουσία μεθόδων αντισύλληψης το τελευταίο εξάμηνο.

klimis95x95Νικηφόρος Κλήμης, Χειρουργός-Μαιευτήρ-Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών