Είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη; Μάθετε τα μυστικά

Image Post
Είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη; Μάθετε τα μυστικά

prwth-egkumosunh-erwthmataΑνησυχείτε και έχετε συνεχώς απορίες; Ακόμη και οι πιο έξυπνες γυναίκες έχουν σκεφτεί μία από τις παρακάτω ερωτήσεις!

Πριν καταλάβω πως είμαι έγκυος, μέθυσα ένα βράδυ που είχα βγει έξω. Μπορεί να έχω βλάψει το μωρό;
Αυτό είναι πολύ συχνό και πολλές εκατοντάδες υγιών μωρών έχουν γεννηθεί έπειτα από μια τέτοια εμπειρία. Μην ανησυχείτε. Σταματήστε ακόμη και το ένα ποτηράκι αλκοόλ, τώρα που γνωρίζετε ότι είστε έγκυος μειώνοντας έτσι τους κινδύνους.

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;
Οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγετε το βάψιμο των μαλλιών το πρώτο τρίμηνο ενώ μερικοί συστήνουν ανταύγειες από το δεύτερο τρίμηνο και μετά.

Μέχρι ποιο μήνα της εγκυμοσύνης μου μπορώ να συνεχίσω το σεξ;
Εφόσον η εγκυμοσύνη βαίνει σε όλα καλώς και δεν υπάρχουν επιπλοκές μπορείς να συνεχίσεις τη σεξουαλική σου ζωή φυσιολογικά. Βέβαια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η όρεξη για σεξ θα κυμαίνεται ανάλογα τις διάθεση και τις ορμονικές διαταραχές. Πάντως μετά τον 7ο μήνα οι γιατροί συνιστούν αποχή.

Μπορεί ο οργασμός να οδηγήσει σε τοκετό;
Μόνον αν ο τράχηλός σας είναι μαλακός και ώριμος, ο οργασμός μπορεί να επισπεύσει τον τοκετό. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει αρκετά δυνατές μυϊκές συσπάσεις, όσο προχωράει η εγκυμοσύνη. Αυτές είναι απόλυτα ασφαλείς και ωφελούν, προετοιμάζοντας τη μήτρα για τον τοκετό. Το σημαντικό είναι πως οι οργασμοί μπορεί να είναι πιο έντονοι στην εγκυμοσύνη. Ένας οργασμός μπορεί απλώς να επιταχύνει τις... διαδικασίες, όταν το μωρό είναι έτοιμο να έρθει στον κόσμο. Οι προσταγλαδίνες που βρίσκονται στο σπέρμα είναι παρόμοιες με αυτές που δίνει ο γιατρός για να επισπεύσει τον τοκετό.

Είμαι 14 εβδομάδων έγκυος και ακόμη φοράω τα τζιν μου, ξεκουμπώνοντας το πρώτο κουμπί. Υπάρχει περίπτωση να βλάψω το μωρό;
Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως τα στενά ρούχα βλάπτουν τα μωρά. Έτσι ή αλλιώς, γρήγορα θα αντιληφθείτε ότι θα νιώθετε πιο άνετα φορώντας πιο χαλαρά ρούχα γύρω από την κοιλιά.

Γιατί ο γιατρός πιέζει την κοιλιά μου;
Είναι πιθανό πως αυτό θα γίνεται σε κάθε επίσκεψη. Γίνεται για να ελεγχεί το ύψος της μήτρας και είναι ένας επιπλέον τρόπος να μετρηθεί η ανάπτυξη του εμβρύου, αν δεν γίνει υπερηχογράφημα. Οι ειδικοί μπορούν να καταλάβουν πόσο έχει μεγαλώσει η μήτρα έξω από την πύελο σε διάφορα στάδια της εγκυμοσύνης.

Βλέπω συχνά τηλεόραση, με τα πόδια ψηλά. Αυτό δεν είναι αρκετό για να ξεκουραστώ;
Η ξεκούραση είναι απαραίτητη, αλλά το πιθανότερο είναι να μη χαλαρώνετε αρκετά! Μπορεί να έχει συσσωρευτεί ένταση σε διάφορα μέρη του σώματός σας ή να ανησυχείτε ακόμη και όταν ξεκουράζεστε. Χαλάρωση σημαίνει να διώχνετε συνειδητά το στρες από το σώμα και το μυαλό σας. Κάτι που είναι σημαντικό στοιχείο για τη ζωή σας γενικότερα και όχι μόνο για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Μπορώ να οδηγώ;
Στην περίπτωση που η εγκυμοσύνη παρουσιάζει επιπλοκές αποφύγετε την οδήγηση. Στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης δεν απαγορεύεται η οδήγηση πάντα όμως προσέχοντας τη στάση του σώματός σας και τη σωστή τοποθέτηση της ζώνης. Το κάτω μέρος της ζώνης πρέπει να τοποθετείται κάτω από την κοιλιά και σε καμία περίπτωση πάνω σε αυτή καθώς ενδέχεται να πιεστεί το έμβρυο.

Πρέπει να περάσω από τα μηχανήματα ασφαλείας του αεροδρομίου, αν και είμαι έγκυος. Ο ανιχνευτής μετάλλων και οι ακτίνες Χ δεν θα βλάψουν το μωρό μου;
Μπορείτε να περάσετε από τα μηχανήματα. Ο ανιχνευτής μετάλλων δεν έχει καμία επίδραση σε σας και το μωρό σας. Το μηχάνημα με τις ακτίνες Χ φωτογραφίζει τις αποσκευές σας, όχι εσάς, οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Πώς θα καταλάβω αν έχουν σπάσει τα νερά ή αν απλώς μου φεύγουν μερικά ούρα;
Μια απότομη διαρροή υγρών από τον κόλπο σας, συνήθως, σημαίνει ότι έσπασαν τα νερά. Επίσης, τα ούρα μυρίζουν αμμωνία, ενώ το αμνιακό υγρό έχει μια γλυκιά μυρωδιά. Το μυστικόΚαλό θα είναι να ελαττώσετε τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έρευνες έδειξαν ότι η χρήση του επηρεάζει την συμπεριφορά του βρέφους.

Διαβάστε επίσης

via