Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια

Image Post
Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια

Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού
Διεύθυνση: Κοκκώνη 18, Ψυχικό
Τηλέφωνο: 2106740157

Στα τέλη της δεκαετίας τού 1920 προέκυψε η ανάγκη να μεταστεγαστούν τα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από το κέντρο της Αθήνας. Έπρεπε η μεταστέγαση να γίνει σε μέρος στο οποίο η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα επηρεαζόταν από εξωτερικούς παράγοντες. Η επιλογή τού Παλαιού Ψυχικού αποδείχθηκε από αυτή την άποψη η πλέον κατάλληλη. Η πευκόφυτη, λοφώδης έκταση των εξήντα στρεμμάτων, που φιλοξενεί τα Αρσάκεια Σχολεία από το 1933, εξακολουθεί και στις ημέρες μας να είναι ένα σημείο προνομιακό, εντός και εκτός πόλεως ταυτόχρονα: εύκολα προσβάσιμο και με φυσική ομορφιά και ησυχία, στοιχεία τόσο «ξένα» προς τις συνθήκες που επικρατούν στην υπόλοιπη πόλη. Το κτηριακό συγκρότημα έχει σχεδιασθεί και οικοδομηθεί σύμφωνα με τους πλέον αυστηρούς όρους των σχολικών απαιτήσεων και έχει αποδείξει την αντοχή του μέσα στον χρόνο. Στις ψηλοτάβανες και ευήλιες αίθουσές του, στα γυμναστήρια και στο θέατρό του, στους διαδρόμους και τους κήπους του βρίσκονται οι αναμνήσεις χιλιάδων μαθητριών και μαθητών, που εκεί όχι μόνον «έμαθαν γράμματα», αλλά έπλασαν χαρακτήρα και δημιούργησαν σχέσεις ζωής.

Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα
Διεύθυνση: Παλλήνη Αττικής
Τηλέφωνο: 210 6030411

Πριν από 40 σχεδόν χρόνια ήταν ένα νέο, πολλά υποσχόμενο Σχολείο. Σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς της χώρας. Το μόνο που δεν άλλαξε μέσα σε αυτά τα χρόνια είναι το όραμα που μας εμπνέει και οι αρχές που μας οδηγούν. Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα αφουγκράζονται τις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και ακολουθούν τις επιταγές της διεθνούς εκπαιδευτικής πραγματικότητας με ένα και μοναδικό στόχο: να προσφέρουν στους μαθητές/τριές τους σύγχρονη εκπαίδευση και πολλαπλές επιλογές στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής τους πορείας.

Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Διεύθυνση: Χριστούπολη, Σπάτα
Τηλέφωνο: 210 6685600

Η Αποστολή μας: Στο πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον διαπλάθουμε τους ηγέτες του αύριο, τους πολίτες του κόσμου. Αναζητήστε σχολεία με ιστορία, με παράδοση, με αρχές, με αξίες, με οικογενειακή ιστορία. Ανθρώπινα σχολεία. Ελληνικά σχολεία. Αναζητήστε μία θετική, παιδαγωγική ατμόσφαιρα. Ανθρώπους που νοιάζονται. Ανθρώπους που έχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Αναζητήστε μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ψάξτε για ανθρώπους που έχουν φλόγα στην καρδιά και ενθουσιασμό και αφοσίωση στο έργο τους, που αγαπούν αυτό που κάνουν. Αναζητήστε ένα ασφαλές, οικογενειακό, στοργικό κλίμα. Ένα περιβάλλον, που από μόνο του δημιουργεί ερεθίσματα, γιατί στα πρώτα χρόνια είναι που διαμορφώνεται η αντίληψη του ποιοτικού. Είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα ταλέντα τους, τα χαρίσματά τους και τη μοναδικότητά τους.  Είναι οι άνθρωποι που έχουν ωριμάσει φυσικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά μέσα σ’ ένα θετικό περιβάλλον. Είναι οι άνθρωποι που είναι εξοπλισμένοι με όλες τις δεξιότητες και τα εφόδια που χρειάζεται η ζωή. «Γι’ αυτό, μην μου λες σε ποιο Πανεπιστήμιο πήγες. Πες μου σε ποιο σχολείο ήσουνα.»