Cheesecake Banoffee

Image Post
Cheesecake Banoffee

Τώρα που οι ζέστες γίνονται ολοένα και πιο έντονες, χρειαζόμαστε ένα δροσερό γλυκό να μας συνοδεύσει το απόγευμα στη βεράντα ή τον κήπο μας.

Τι καλύτερο από το να μας γλυκάνει, το αγαπημένο για όλους μας μέλι σε συνδυασμό με μια μοναδική συνταγή;

ΥΛΙΚΑ

    • 200γρ μπισκότα digestive (χωρίς ζάχαρη)
    • 100 γρ γκρανόλα
    • 120γρ σοκολάτα μαύρη
    • 2 κ.σ ελαιόλαδο
    • 1/3 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
    • 4 μπανάνες
    • 1 λεμόνι χυμο
    • 350γρ τυρί κρέμα
    • 350γρ γάλα
    • 2 φύλλα ζελατίνες (3 γρ)
    • 2 κ.σ μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Για το σερβίρισμα

  • Σοκολάτα τριμμένη - μπανάνα & μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα

  1. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ την μισή ποσότητα γάλακτος και ρίχνουμε εκεί τις ζελατίνες για να διαλυθούν
  3. Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες (κρατάμε λίγες στην άκρη για τη βάση, στάζουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν πολύ)
  4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το μέλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα
  5. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε ολο το μείγμα μαζί


      Για τη βάση

    1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
    2. Βάζουμε σε μπλέντερ το μπισκότο και την γκρανόλα και τα αλέθουμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
    3. Προσθέτουμε πολτοποιημένη την λίγη μπανάνα που αφήσαμε, την λιωμένη σοκολάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά


        Για το στήσιμο

      1. Απλώνουμε το μείγμα με το μπισκότο σε ενα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο
      2. Ρίχνουμε και στρώνουμε την κρέμα και το βάζουμε στο ψύγειο
      3. Τέλος διακοσμούμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και λίγο τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά) και σερβίρουμε