Τώρα που οι ζέστες γίνονται ολοένα και πιο έντονες, χρειαζόμαστε ένα δροσερό γλυκό να μας συνοδεύσει το απόγευμα στη βεράντα ή τον κήπο μας.
Τι καλύτερο από το να μας γλυκάνει, το αγαπημένο για όλους μας μέλι σε συνδυασμό με μια μοναδική συνταγή;
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ μπισκότα digestive (χωρίς ζάχαρη)
- 100 γρ γκρανόλα
- 120γρ σοκολάτα μαύρη
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/3 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
- 4 μπανάνες
- 1 λεμόνι χυμο
- 350γρ τυρί κρέμα
- 350γρ γάλα
- 2 φύλλα ζελατίνες (3 γρ)
- 2 κ.σ μέλι ΑΤΤΙΚΗ
Για το σερβίρισμα
- Σοκολάτα τριμμένη - μπανάνα & μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
- Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό
- Βάζουμε σε ένα μπολ την μισή ποσότητα γάλακτος και ρίχνουμε εκεί τις ζελατίνες για να διαλυθούν
- Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες (κρατάμε λίγες στην άκρη για τη βάση, στάζουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν πολύ)
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το μέλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε ολο το μείγμα μαζί
Για τη βάση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
- Βάζουμε σε μπλέντερ το μπισκότο και την γκρανόλα και τα αλέθουμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
- Προσθέτουμε πολτοποιημένη την λίγη μπανάνα που αφήσαμε, την λιωμένη σοκολάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά
Για το στήσιμο
- Απλώνουμε το μείγμα με το μπισκότο σε ενα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο
- Ρίχνουμε και στρώνουμε την κρέμα και το βάζουμε στο ψύγειο
- Τέλος διακοσμούμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και λίγο τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά) και σερβίρουμε
Κατηγορία: Διατροφή - Συνταγές