Πώς η διατροφή γίνεται «ασπίδα στους ιούς»

Image Post
Πώς η διατροφή γίνεται «ασπίδα στους ιούς»

Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Δημήτρης Γρηγοράκης μιλάει στο ertnews.gr για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Μιλώντας στο ertnews.gr ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Δημήτρης Γρηγοράκης και η παιδίατρος, παιδοαιματολόγος και συντονίστρια – διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Σταυρούλα Κωσταρίδου, μας εξηγούν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών αλλά και πώς μέσω αυτής θωρακίζουμε τον οργανισμό και τον προφυλάσσουμε από διάφορες ιώσεις.

Η διατροφή, μας επηρεάζει τόσο την εξωτερική μας εμφάνιση όσο και την υγεία μας. Με την σωστή και υγιεινή διατροφή μπορούμε να «ενισχύσουμε αποτελεσματικά τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος» ανέφερε ο κ. Γρηγοράκης προσθέτοντας μερικά είδη τροφών που προτρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά όπως «οι ελιές, το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια και η μαστίχα Χίου».

Ο ίδιος έδωσε περισσότερη έμφαση στο ελαιόλαδο και ιδιαίτερα στο αγουρέλαιο καθώς «είναι μια σημαντική τροφή για την ανοσολογική υγεία» και στη μαστίχα Χίου ως «μια εξαιρετικά προικισμένη φυσική ελληνική υπερτροφή με ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες» η οποία περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό «80 διαφορετικών διατροφικών συστατικών υψηλής βιολογικής αξίας».

Ακόμη, από την καθημερινότητα μας καλό είναι να μην λείπουν τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς σύμφωνα με την παιδίατρο κα Κωσταρίδου θα «πρέπει η διατροφή μας να είναι μεσογειακή, με πολλά φρούτα και λαχανικά».