Δημοφιλέστερα
Τελευταία άρθρα
Κατηγορία: Διατροφή - Τροφογνωσία
Κατηγορία: Διατροφή - Τροφογνωσία
Κατηγορία: Διατροφή - Συνταγές
Το Παιδικό Portal Activekids.gr αποτελεί ένα δυναμικό διαδραστικό ιστότοπο για παιδιά, το οποίο με κεντρικό αντικείμενο τη διατροφή επικεντρώνεται σε βασικά θέματα που αφορούν στην παιδική υγεία και ευεξία. Το παιδικό Portal activekids.gr υπογράφεται υπεύθυνα από την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με επικεφαλής τον διατροφολόγο Δρ.Δημήτρη Γρηγοράκη και αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό παιδικής διατροφής – υγείας που απευθύνεται σε όλους τους γονείς.
Deprecated: Function Phalcon\Mvc\Model\Criteria::order() is deprecated in /var/www/vhosts/activekids.gr/app/helpers/Posts.php on line 41
Εγκυμοσύνη μετά από αποβολή
Οι γυναίκες που συλλαμβάνουν ξανά μέσα στο πρώτο εξάμηνο μετά από μια αποβολή, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κρατήσουν το παιδί και να έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές, σε σχέση με τις γυναίκες που περιμένουν περισσότερο χρόνο πριν ξαναπροσπαθήσουν, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να ανατρέψει την μέχρι τώρα επικρατούσα αντίληψη ότι πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο μετά την αποβολή, πριν τη νέα σύλληψη.
Η μελέτη, υπό την επιδημιολόγο, Σοχίνι Μπατατσάρια, της μαιευτικής κλινικής και του πανεπιστημίου του Αμπερντίν, η οποία δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", δείχνει ότι η γρήγορη δεύτερη σύλληψη!
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα γενέθλιά σας με το ανοσοποιητικό σας;
Πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει ότι ενδέχεται ο μήνας γέννησης να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού.
Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Neurology, οι ερευνητές θεωρούν ότι υπάρχει συσχετισμός των επιπέδων της βιταμίνης D στον οργανισμό της εγκύου με την κατάσταση του ανοσοποιητικού στα παιδιά τους. Με δεδομένο ότι ένα μεγάλο ποσοστό πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας έχει γεννηθεί την άνοιξη, οπότε κυοφορήθηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, σε αντίθεση με εκείνα που γεννήθηκαν φθινόπωρο ή χειμώνα, στα οποία τα ποσοστά της νόσου είναι αισθητά χαμηλότερα, αφού κυοφορήθηκαν την!
Υπογονιμότητα: Αιτίες & Αντιμετώπιση
Στις μέρες μας η υπογονιμότητα δεν αποτελεί μία υπόθεση αμιγώς ανδρική ή γυναικεία, αλλά αναφερόμαστε πάντα σε υπογόνιμο ζευγάρι, που από κοινού χρήζει ιατρικής διερεύνησης και βοήθειας.
Μάλιστα, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά υπογονιμότητας στις δυτικές χώρες, για τα οποία το ποσοστό «ευθύνης» των ανδρών ανέρχεται στο 45%, ενώ των γυναικών στο 55%. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι και ο άνδρας και η γυναίκα φέρουν ίδιο σχεδόν μερίδιο ευθύνης για την αδυναμία ενός ζευγαριού να τεκνοποιήσει με φυσιολογικό τρόπο, μέσα σε ένα περίπου έτος συνεχών προσπαθειών με σεξ χωρίς προφύλαξη.
Αιτίες που εμποδίζουν έναν άνδρα να γονιμοποιήσει
Οι δυσλειτουργίες!
Deprecated: Function Phalcon\Mvc\Model\Criteria::order() is deprecated in /var/www/vhosts/activekids.gr/app/helpers/Posts.php on line 41
Καισαρική: Πότε είναι απαραίτητη;
Ο τρόπος του τοκετού είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό που έρχεται στον κόσμο. Παρότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι ο αρχικός στόχος σε κάθε εγκυμοσύνη, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η καισαρική τομή είναι αναγκαία.
Ποιες είναι αυτές και για ποιο λόγο;Ο τρόπος του τοκετού είναι στη σκέψη κάθε γυναίκας από την αρχή της εγκυμοσύνης της. Όταν, έπειτα από εννιά μήνες, φτάσει η μέρα της γέννας, πρέπει ο ιατρός που η γυναίκα τού εμπιστεύθηκε την υγεία τη δική της και του παιδιού της, να αποφασίσει για τον τρόπο του τοκετού.
Ο αρχικός στόχος είναι ο φυσιολογικός!
Τοκετός μετά από καισαρική τομή. Αλήθειες και Μύθοι.
Ο φυσιολογικός τοκετός μετά από την διενέργεια καισαρικής τομής μπορεί να επιχειρηθεί εφόσον η γυναίκα εκδηλώσει την επιθυμία στον Γυναικολόγο της κατά την διάρκεια της κύησης και αφού προηγουμένως ενημερωθεί έγκαιρα για τις εναλλακτικές λύσεις που είναι διαθέσιμες αλλά και τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι δυνατόν να επιχειρηθεί.
Στην περίπτωση που υπάρχει κάποια από τις λεγόμενες απόλυτες ενδείξεις διενέργειας καισαρικής τομής όπως π.χ. ανώμαλη προβολή του εμβρύου, το ενδεχόμενο της απόπειρας διενέργειας κολπικού τοκετού αποκλείεται εξ’ αρχής. Σημαντικό ρόλο στην λήψη της απόφασης για τον τρόπο διενέργειας του τοκετού διαδραματίζει ο αριθμός των καισαρικών που έχουν προηγηθεί, το!
Σύνδεση της καισαρικής με την παιδική παχυσαρκία
Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική τομή, έχουν διπλάσια πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα σε σχέση με όσα γεννιούνται με φυσιολογικό τρόπο, σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο παιδιατρικό περιοδικό «Archives of Disease in Childwood».
Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard και του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, αφού μελέτησαν τις περιπτώσεις τουλάχιστον 1255 γυναικών και των παιδιών τους για διάστημα τριών ετών. Έτσι, διαπίστωσαν ότι ενώ κατά τη στιγμή της γέννησης το βάρος των παιδιών κατά μέσο όρο δεν διέφερε ανεξάρτητα με τη μέθοδο του τοκετού, όμως στην ηλικία των τριών ετών τα!
Deprecated: Function Phalcon\Mvc\Model\Criteria::order() is deprecated in /var/www/vhosts/activekids.gr/app/helpers/Posts.php on line 41
Λιγότερο δραστήρια και με υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας τα παιδιά στα νησιά της Ελλάδας
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, με την Ελλάδα να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος αξιολόγησης στο πλαίσιο του ΕΥΖΗΝ, για το σχολικό έτος 2013-2014, όπου συμμετείχαν περίπου 500.000 μαθητές από 4.792 σχολεία της χώρας, επιβεβαιώνουν τα υψηλά ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών σε όλη την επικράτεια.
Οι περιφέρειες της Ελλάδας με τα υψηλότερα ποσοστά ήταν του Νότιου Αιγαίου (39%), του Βόρειου Αιγαίου (37%) και της Κρήτης (36%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών καταγράφηκαν στις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας!
Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ: Υπέρβαρα ή παχύσαρκα τα 3 στα 10 παιδιά της χώρα μας
Υπέρβαρα ή παχύσαρκα είναι τουλάχιστον τρία στα δέκα παιδιά, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ για το σχολικό έτος 2013-2014, κατά το οποίο συμμετείχαν συνολικά 473.665 μαθητές από 4.792 σχολεία της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, το 23,6% των αγοριών και το 23,3% των κοριτσιών αξιολογήθηκαν ως υπέρβαρα, ενώ το 11,2% των αγοριών και το 9,6% των κοριτσιών, αντιστοίχως, ως παχύσαρκα.
Το πρόβλημα του υπερβάλλοντος βάρους εντοπίστηκε κατά κύριο λόγο στις ηλικίες 8-11 ετών, με σχεδόν τέσσερις στους δέκα μαθητές που βρίσκονταν στην έναρξη της εφηβείας να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι περιφέρειες της Ελλάδας με τα υψηλότερα ποσοστά υπέρβαρων!
Το σχολικό γεύμα και η τηλεόραση συνδέονται με την παιδική παχυσαρκία
Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Pediatrics'' δείχνει ότι μεταξύ των παιδιών Γυμνασίων, οι συμπεριφορές που συνδέονται συχνότερα με την παχυσαρκία είναι η κατανάλωση σχολικού μεσημεριανού γεύματος και δύο ώρες ή περισσότερες/παραπάνω καθημερινής παρακολούθησης τηλεόρασης.
Επιπλέον, ενώ μερικές ενέργειες ήταν οι ίδιες για όλα τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, η μελέτη βρήκε μερικές φυλετικές διαφορές στις συνήθειες που επηρεάζουν το σωματικό βάρος.
Τα δεδομένα από 1.714 μαθητές της έκτης δημοτικού που εγγράφηκαν σε 20 σχέδια για υγιή σχολεία από τέσσερις κοινότητες στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν συγκρίθηκαν μεταξύ τους, με τη χρήση/βοήθεια των συμπεριφορών υγείας και των φυσιολογικών δεικτών. Η μέση ηλικία!